Dit lekkere vegetarische gerecht maakte ik na een dag slenteren in het mooie Oslo. We genoten die dag volop van de hoofdstad van Noorwegen: we liepen kilometers door de kleine en grote straten, zagen de eerste kerstlichtjes in de bomen hangen, scoorden lekkere koffietjes en genoten van een lunch buiten de deur.
Door de worteltjes te karameliseren worden het echte smaakbommetjes, dit is een heerlijke combinatie met de linzen en romige burrata!
Terug bij de camper bedacht ik dit gerecht van linzen met gekarameliseerde worteltjes en burrata. De lunch in Oslo was uitgebreid, dus ik had zin om een lekker licht vegetarisch gerecht op tafel te zetten. In de keukenkastjes van onze camper heb ik altijd allerlei blikjes op voorraad, waaronder linzen.
Door de worteltjes te karameliseren worden het echte smaakbommetjes, dit is een heerlijke combinatie met de linzen en romige burrata!
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram linzen
- 400 gram worteltjes
- 2 punt paprika’s
- 1 rode ui
- 150 gram burrata
- 2 handjes pompoenpitten
- Verse tijm
- Olijfolie, honing en peper en zout voor de bereiding
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepels honing
Bereiding:
- Rasp de schil van de worteltjes, snijd de puntpaprika in brede repen en snijd de ui in halve ringen.
- Kook de worteltjes in 15 minuten gaar.
- Rooster de pompoenpitten in een droge pan. Zet apart.
- Verwarm in een pan een scheutje olie en pak de ui een paar minuten tot deze lichtbruin is. Haal uit de pan en zet apart.
- Rooster in dezelfde pan nu de repen puntpaprika in 5 minuten. Zet apart.
- Giet de worteltjes af. Verwarm weer een scheutje olie in de koekenpan en bak de worteltjes rondom bruin in 5 minuten op middenhoog vuur. Voeg de laatste 2 minuten 3 theelepels honing en verse tijm toe. De worteltjes gaan hierdoor licht karameliseren.
- Meng de olijfolie, witte wijnazijn en honing voor de dressing. Giet de linzen af en meng deze met de dressing.
- Schep de linzen op 2 borden, vervolg met de geroosterde paprika en de gekarameliseerde worteltjes.
- Maak het af met plukjes burrata, verse tijm en de geroosterde pompoenpitten.