Daghike snacks

Wat moet je eten tijdens daghikes?

We kiezen onze bestemmingen vooral uit op de mooie natuur die in een land te vinden is. We begonnen onze eerste camperreis dan ook in het prachtige Schotland. Hier zijn veel mooie hikes te doen (tip: walkhighlands.co.uk voor veel informatie over Schotse hikes), waar ook veel geklommen moet worden. Steile bergbeklimmingen en afdalingen waren wij nog niet echt gewend. In onze tweede week in Schotland waagden we ons aan de Ben Vorlich, een berg bij Loch Lomond. Een klim van ruim 900 meter, waar mijn vriend met zwabberende benen uiteindelijk weer naar beneden kwam. We spraken onderaan de berg een lokale Schot (en ervaren hiker) die aangaf dat die zwabberende benen door een magnesium-tekort komen, waar je blijkbaar wat meer van nodig hebt tijdens zo’n lange wandeling.

Door dit soort situaties zijn we beter gaan leren wat we moeten meenemen tijdens zo’n lange hike. Ik maak altijd de dag van tevoren extra avondeten, wat we dan als lunch kunnen meenemen (hulde aan restjes!). Een goed ingrediënt is bijvoorbeeld quinoa. Quinoa is eiwitrijk, bevat veel vezels, vitaminen en mineralen. Maar vooral ook veel ijzer, zink en magnesium. Als je dit combineert met veel groente én nog wat bonen en noten, dan heb je een power-lunch waar je zeker een berg als Ben Vorlich mee kunt trotseren!

Ik maak altijd de dag van tevoren extra avondeten, wat we dan als lunch kunnen meenemen (hulde aan restjes!)

Dit is niet het enige wat wij aan eten meenemen. Afhankelijk van de deur van de wandeling, hebben wij de volgende dingen in onze hike-rugzak:

  • Bananen (snelle suikers)
  • Appels (vooral met warm weer ideaal)
  • Muesli-repen met veel noten (snelle vulling en gezonde vetten)
  • Druivensuiker (mee voor de zekerheid – voor als we trillerig worden)
  • Heel veel water
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer blogs
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel artikel

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief