Franse markten bezoeken

Franse markten bezoeken

Eén van de fijnste dingen van Frankrijk vind ik de Franse markten. Elke dag is er wel een dorpje waar een ochtendmarkt te bezoeken is. De kramen liggen vol met allerlei soorten groente en fruit, lekkere stinkkaasjes, krakende baguettes en glimmende olijven. Ook komt de geur van lavendel je al tegemoet waaien zodra je een voet op de Franse markt zet.

Ik ben vooral fan van de groente en fruit kraampjes. Je spot hier de mooiste coeur de boeuf tomaten, lekkere verse artisjokken en geurende knoflook en ui.

De kramen liggen vol met allerlei soorten groente en fruit, lekkere stinkkaasjes, krakende baguettes en glimmende olijven. Ook komt de geur van lavendel je al tegemoet waaien zodra je een voet op de Franse markt zet.

Van dit soort pure ingrediënten kan ik super genieten. Je hebt daarbij dan eigenlijk bijna niks meer nodig dan een beetje olijfolie, peper en zout. Oké, en een glaasje Franse wijn ernaast staat ook niet verkeerd.

Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer blogs
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel artikel

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief