Overwinteren in de camper

Tips om te overwinteren in een camper

Ik kreeg laatst de vraag hoe wij overwinteren in een camper. Leuke vraag, want het brengt zoveel voordelen met zich mee! Je hebt vaak het rijk voor jezelf en de natuur en uitzichten zijn in de herfst- en wintertijden vaak adembenemend mooi. Maar in een camper stappen en richting de kou rijden doe je niet zomaar. Ik heb daarom een aantal tips over hoe je kunt overwinteren in een camper die ik graag met jullie deel!

Tip 1: onze koos is niet het allerhipste, zelf-omgebouwde surfbusje (los van de hele mooie @camperkeuken stickers). Maar hij heeft wel heel veel leefruimte! En dat is erg fijn in de winter, aangezien je ook veel binnen leeft als het slecht weer is en wanneer de dagen korter worden. Ben je dus meer een winterkampeerder? Denk hier dan goed over na. 

Tip 2: wij verwarmen onze camper met gas en hebben o.a. daarom een LPG tank met een buitenvuller in de camper gebouwd. Hierdoor kan je makkelijk aan de pomp LPG tanken en ben je niet de hele tijd met gasflessen in de weer om te kunnen stoken. Let op! LPG is een combinatie van propaan en butaan. Bij koudere temperaturen verdampt butaan niet, waardoor dit in je tank kan achterblijven. Gelukkig houden ze hier in koude landen rekening mee en is de verhouding vaak gunstiger.

Winterkamperen brengt zoveel voordelen met zich mee! Je hebt vaak het rijk voor jezelf en de natuur en uitzichten zijn in de herfst- en wintertijden vaak adembenemend mooi.

Tip 3: wij zijn zelfs wezen wintersporten met onze camper en hebben gemerkt dat via de cabine van de camper de meeste tocht en kou binnenkomt. Wij hebben daarom een isolerende winterjas (cabinehoes) gekocht. Een beetje prijzig, maar zonder deze hoes hadden we de kou niet willen trotseren. Deze zijn in meerdere maten te verkrijgen.

Tip 4: smeer de rubbers van je ramen en deuren in met vaseline zodat deze niet uitdrogen en gaan lekken.

Vergeet daarnaast de overige ‘gebruikelijke’ tips niet. Voorzie je camper van goede winterbanden en sneeuwkettingen (oefen eerst thuis!), vang je grijze water op met een emmer (tegen bevriezing), neem een föhn mee voor bevroren portiersloten en kruip in de nacht lekker dicht tegen elkaar aan! 

Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer blogs
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel artikel

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief