Slapen bij lokale boeren

Slapen bij lokale boeren, wij zijn er gek op! Op de mooiste boerderijen hebben we al mogen staan, vaak voor een kleine vergoeding of in ruil voor de aanschaf van een paar van hun producten. 

In Frankrijk en Italië stonden we veel bij wijnboeren op het erf. Daar vertelden ze gepassioneerd over hun druiven, de productiemethode en de wijnen zelf. Ook mochten we vaak een paar wijnen proeven. Een groot voordeel: omdat we op het erf sliepen, hoefden we daarna niet meer te rijden, dus je kon rustig je glas leegdrinken (en er nog 1 nemen)! Zeker geen straf.

Op de mooiste boerderijen hebben we al mogen staan, vaak voor een kleine vergoeding of in ruil voor de aanschaf van een paar van hun producten. 

In Schotland sliepen we op een schapenboerderij, waar we ambachtelijke schapenkaas konden proeven. Ook brachten we de nacht door bij een fruitteler, waar je zelf vers fruit mocht plukken. In Slovenië parkeerden we onze camper naast een imker, waar we verse honing konden aanschaffen. En in Oostenrijk sliepen we op een gezellige kinderboerderij waar we ’s ochtends wakker werden van het gezellige geluid van herten, geiten, kippen en paarden. In het lokale winkeltje op de kinderboerderij scoorden we verse kaas, melk en eieren.

Ook sliepen we nog op een prachtige boerderij in Denemarken. We parkeerden naast prachtige tarwevelden, die met de ondergaande zon oranjerood kleurden. De velden strekten ver door, waardoor er een zee van tarwe ontstond.

Dit soort plekjes met lokale producten en vooral de enthousiaste verhalen van de makers, maken mij erg blij. Op naar nog veel meer van dit soort mooie locaties!

Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer blogs
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel artikel

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief