Zoete aardappelstamppot met prei en gebakken tempeh

Zoete aardappelstamppot met prei en gebakken tempeh


De lente starten met een stamppotje klinkt misschien niet zo vanzelfsprekend. Maar ook in dit seizoen kan je genieten van dit makkelijke en snelle gerecht. Wel is het dan goed om te kiezen voor lekker frisse ingrediënten.

De lente is begonnen! Ik heb al eerder verteld dat ik gek ben op alle seizoenen. Juist de afwisseling maakt mij blij! Maar ik moet wel eerlijk bekennen dat de lente misschien wel mijn favoriet is.

De lente starten met een stamppotje klinkt misschien niet zo vanzelfsprekend. Maar ook in dit seizoen kan je genieten van dit makkelijke en snelle gerecht. Wel is het dan goed om te kiezen voor lekker frisse ingrediënten. Deze stamppot zit daarom vol met groente en serveer je met gemarineerde tempeh. Op en top lente dus!

Voor dit recept heb je weinig ingrediënten nodig en het is lekker makkelijk om te maken. Ideaal voor de kleine (camper)keuken!

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 grote zoete aardappels
  • 2 preien
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 200 gram tempeh
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 handjes gemixte pitten (pompoenpitten, zonnebloempitten, pijnboompitten)
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Rooster de pitten in een droge pan. Zet apart.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Kook de zoete aardappel in 15 tot 20 minuten gaar.
  • Snipper de rode ui, snijd de knoflook fijn en snijd de prei in dunne ringen.
  • Snijd de tempeh in dikke reepjes. Meng de ketjap met de sambal en 2 eetlepels olijfolie. Marineer de tempeh hierin.
  • Bak de prei, ui en knoflook in een scheutje olijfolie in een paar minuten licht gekleurd. Haal uit de pan en zet apart.
  • Bak de reepjes gemarineerde tempeh in een pan in 5 minuten goudbruin.
  • Stamp de zoete aardappel, voeg peper en zout naar smaak toe en meng daarna met de gebakken prei, ui en knoflook.
  • Schep de zoete aardappel-stamppot met prei op de borden. Vervolg daarna met de reepjes gebakken tempeh.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief