De dagen van lekker buiten lunchen zijn weer aangebroken. Zo fijn! Tijdens campertrips scoren we vaak ergens vers brood om met de lunch in de zon van te genieten. Af en toe maak ik dan zelf eiersalade, en elke keer denk ik: dat moet ik eigenlijk vaker doen! Het is super lekker, de eiersalade is binnen 10 minuten gemaakt en de meeste ingrediënten heb ik standaard in mijn camperkastje staan.
Deze eiersalade heeft door de kappertjes een kleine twist op de klassieke eiersalade. Toen ik het de eerste keer probeerde was ik meteen fan! Door de bieslook en de mosterd is het een eiersalade vol smaak.
Brood en eiersalade zijn ook top om mee te nemen tijdens een wandeling. Je hebt verder alleen een mes en een mooi plekje om even te zitten nodig. Genieten maar!
Deze eiersalade heeft door de kappertjes een kleine twist op de klassieke eiersalade. Toen ik het de eerste keer probeerde was ik meteen fan!
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 4 sneden brood:
- 4 eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel fijne mosterd
- 1 theelepel grove mosterd
- 1 eetlepel kappertjes
- Bieslook naar smaak
- Peper en zout
Bereiding:
- Kook de eieren in 7,5 minuten. Zo zijn ze net hard gekookt. Laat ze schrikken in een pan met koud water.
- Hak de bieslook en de kappertjes fijn.
- Pel de eieren en hak ze met een mes of prak ze met een vork fijn.
- Meng de stukjes ei met de fijngehakte bieslook, de fijngehakte kappertjes en de mayonaise en mosterd. Voeg peper en zout naar smaak toe (let op met zout, kappertjes zijn vaak al wat zout).
- Eet de eiersalade op een snee lekker vers brood, crackers of beschuit!