Knapperig brood, frisse tomaatjes en romige burrata. Dit lekkere lunchgerecht staat in 10 minuten op de campertafel en is een echte knaller!
Turks brood is sowieso heerlijk, maar als je het even kort roostert in de pan is het nog veel lekkerder. Doordat Turks brood lekker luchtig is en een dunne korst heeft, is het een perfecte bodem voor romige burrata en de andere zomerse toppings.
Ik maakte dit lunchgerecht op een zomerse lentedag, na een lange wandeling door de duinen. Dit zonnige gerecht maakte de zomerse dag compleet!
Knapperig brood, frisse tomaatjes en romige burrata. Dit lekkere lunchgerecht staat in 10 minuten op de campertafel en is een echte knaller!
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1/2 Turks brood
- 250 gram burrata
- 250 gram cherrytomaatjes
- 100 gram olijven
- 2 handjes pistache
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Snijd het Turkse brood in twee kwarten. Snijd beide kwarten brood open.
- Snijd de cherrytomaatjes in vieren en de olijven doormidden.
- Rooster de pistache in een klein beetje olijfolie en wat zout in 3 minuten lichtbruin en krokant, zet apart.
- Rooster het Turkse brood in een scheutje olijfolie in 3 tot 5 minuten aan in de pan tot beide zijden een krokant laagje hebben.
- Beleg het Turkse brood met de burrata. Vervolg met de tomaatjes en olijven. Maak het af met de geroosterde pistache en peper en zout naar smaak.