Een frisse couscous salade is echt áltijd een goed idee. Het is zo gemaakt, heerlijk en ideaal voor in de camper. Want je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Mijn all time tip is daarom: neem altijd een pak couscous mee op reis! Ik kies dan het liefste voor volkoren couscous, hier zitten meer vezels in én het vult goed.
Deze frisse tomatencouscous zit vol met lekkere ingrediënten. Echte smaakmakers zijn de geroosterde pistachenootjes en de yoghurtharissa (die je in 1 minuut hebt gemaakt!)
Een frisse couscous salade is echt áltijd een goed idee. Het is zo gemaakt, heerlijk en ideaal voor in de camper. Want je hebt maar weinig ingrediënten nodig.
Ik maakte deze tomatencouscous op één van de eerste dagen van het jaar dat we lekker buiten voor de camper konden eten. Ik had daarom zin in een lekker zonnig gerecht dat snel op tafel zou staan. En dat is met dit recept helemaal gelukt!
P.s. Dit is een recept waar je heel gemakkelijk een dubbele portie kan maken. Zodat je er de volgende dag nogmaals van kan genieten!
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram (volkoren) couscous
- 200 gram cherrytomaatjes
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 100 gram geroosterde paprika uit een pot
- 150 gram zwarte olijven
- 100 gram Romaine sla
- 2 handjes rozijnen
- 2 handjes pistache
- 6 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel harissapoeder
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Bereid de couscous naar aanleiding van de instructies op de verpakking.
- Rooster de pistachenootjes in 3 tot 5 minuten goudbruin in een klein beetje olijfolie en wat zout. Laat afkoelen op een bordje.
- Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en de zongedroogde tomaten en geroosterde paprika in kleine stukjes.
- Meng de Griekse yoghurt met de harissapoeder tot een sausje. Zet apart.
- Voeg aan de couscous de cherrytomaatjes, zongedroogde tomaten, geroosterde paprika, zwarte olijven, rozijnen en fijngesneden Romaine sla toe. Breng op smaak met 4 eetlepels olijfolie en peper en zout.
- Serveer de couscous met de geroosterde pistache en harissayoghurt.