Ik ben gek op de smaak van Tom Kha Kai soep. De combinatie van romige kokos, frisse limoen en wat pit van de rode peper vind ik heerlijk! En wist je dat deze soep super camperproof is? Je maakt de soep klaar in 1 pan, en hebt dus maar 1 pitje nodig. Ideaal dus voor camperlife!
Ik maakte een lekker simpele versie van deze Thaise kokossoep, met wat minder ingrediënten. Waardoor het gerecht helemaal camperproof is. Wij genoten van deze soep aan het eind van een frisse maar zonnige lente-dag in Slovenië. Maar deze Tom Kha Kai is ook een dikke aanrader voor tijdens de lunch!
Je maakt de soep klaar in 1 pan, en hebt dus maar 1 pitje nodig. Ideaal dus voor camperlife!
Liever geen vlees? Laat de kippendij dan achterwege en voeg iets meer paddenstoelen en sperziebonen toe. Vervang het kippenbouillonblokje voor een blokje groentebouillon.
O en ben jij een koriander-hater? De koriander mag je natuurlijk ook weglaten!
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten voor 2 a 3 personen:
- 300 gram kippendij
- 1 knoflookteen
- 2 rode pepers
- 100 gram shiitake
- 170 gram sperziebonen
- 2 stengels citroengras
- 1 limoen
- 2 eetlepels vissaus
- 400 ml kokosmelk
- 600 ml water
- 1 blokje kippenbouillon
- Koriander naar smaak
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Snijd de knoflook en de rode peper fijn.
- Snijd de shiitake in dunne plakjes. Verwijder de steeltjes van de sperziebonen en snijd ze eventueel een keer door als ze erg lang zijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de rode peper en knoflook 2 minuten. Voeg dan de kokosmelk, het water en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook.
- Kneus de stengels citroengras en voeg deze toe aan de soep.
- Voeg daarna de kippendij (in hun geheel) en de sperziebonen en de shiitake toe. Laat 12 minuten koken.
- Haal de kippendij uit de pan en snijd in kleinere stukjes. Voeg daarna weer toe aan de pan.
- Breng de soep op smaak met 2 eetlepels vissaus, het sap van de limoen en peper en zout.
- Verwijder de citroengras en serveer de soep met verse koriander.