In het zuiden van Zweden vind je dichtbegroeide bossen, idyllische rode huisjes en prachtige meren. Waarschijnlijk weet je al dat dit een perfecte plek is om prachtige hikes te maken en volop te gaan wildkamperen. Maar wist je ook dat je hier veel kleine farmshops kan vinden die een bezoekje waard zijn? Naast de talloze stalletjes met verse producten langs de weg, zijn er namelijk ook veel boeren die een klein winkeltje aan huis hebben. Hier verkopen ze smakelijke kazen, sappige appels en pruimen of verse groenten.
Dit gerecht is gezond, een echte smaakexplosie én lekker snel gemaakt in je kleine camperkeuken. Zodat je snel weer van die oneindig mooie natuur kan genieten.
Zo scoorde ik bij een kleine farmshop in het plaatsje Huskvarna in Zuid-Zweden een heerlijke pot honing van de vrije bij en een stukje verse geitenkaas. Ideaal om een voorjaarsrecept mee te maken. Deze honing is zoet, maar is geen suikerbom zoals wij gewend zijn in Nederland. Daardoor overheerst het ook niet in een gerecht.
Ik bedacht deze spinaziesalade met knapperige hazelnoten, rode bietjes en versgeraspte citroenschil. Allerlei producten die in het voorjaar volop te krijgen én extra lekker zijn. Dit gerecht is gezond, een echte smaakexplosie én lekker snel gemaakt in je kleine camperkeuken. Zodat je snel weer van die oneindig mooie natuur kan genieten.
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 50 gram babyspinazie
- 300 gram gekookte rode bietjes
- 100 gram geitenkaas
- 1 avocado
- 1 citroen
- 2 handjes hazelnoten
- Peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 theelepel honing
Bereiding:
- Rooster in een pan de hazelnoten in een klein scheutje olijfolie en wat zout in 3 minuten. Hak ze grof als ze zijn afgekoeld. Zet apart.
- Snijd de gekookte bietjes in dunne partjes en de avocado in dunne plakjes. Verkruimel de geitenkaas grof.
- Mix 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel witte wijnazijn en 1 theelepel honing voor de dressing.
- Verspreid de babyspinazie over twee borden. Besprenkel met de dressing. Voeg de plakjes rode biet en avocado aan de borden toe. Vervolg met de verkruimelde geitenkaas en de gehakte hazelnoot.
- Maak het af met wat versgeraspte citroenschil en wat peper en zout.