Afgelopen juni brachten wij een bezoek aan het fijne Denemarken. Een ideaal camperland, want naast de lekkere campings mag je ook op sommige plekken wildkamperen.
Ook het Deense eten maakt mij heel blij! Als groot visliefhebber smul ik hier van verse vis als zalm en paling. Omdat we nu reizen met een kleintje, zit ‘s avonds uit eten gaan er wat minder vaak in. Extra leuk om dan wel uit te pakken tijdens de lunch. In Denemarken ben je dan aan het juiste adres want hier vind je in restaurants de lekkerste soorten Smørrebrød!
Smørrebrød is een traditioneel Deens lunchgerecht. Het zijn sneden (rogge)brood met veel lekkere toppings. Het lijken wel kleine taartjes!
Smørrebrød is een traditioneel Deens lunchgerecht. Het zijn sneden (rogge)brood met veel lekkere toppings. Het lijken wel kleine taartjes met allerlei soorten vis, vlees, groente en/of verse kruiden. Vaak delen mijn vriend en ik 2 of 3 verschillende Smørrebrød, om zo extra veel te kunnen proeven.
Geïnspireerd hierop maakte ik deze 3 belegde Smørrebrød. Allemaal vol met smaak! Extra leuk om tijdens een lunch in het midden van de tafel te serveren en samen te delen.
Bereidingstijd: 15 minuten
Smørrebrød met gerookte zalm en hüttenkäse:
- (Rogge)brood
- Gerookte zalm
- Hüttenkäse
- (Ingelegde) ringen rode ui
- Fijngesneden bieslook
Smørrebrød met geitenkaas en gebakken paddenstoelen:
- (Rogge)brood
- Geitenkaas
- Diverse paddenstoelen
- Honing
- Chilivlokken
- Rucola
- Geroosterde pistache
Smørrebrød met blauwe kaas, perzik en rauwe ham:
- (Rogge)brood
- Blauwe kaas
- Rauwe ham
- Perzik
- Verse tijm
- Geroosterde pecannoten