Smokey maïskolf van de barbecue

Smokey maïskolf met parmezaan van de barbecue

Naast de kleine keuken in onze camper, hebben wij ook een (kleine) barbecue mee op reis. Hier maken we vaak gebruik van, zeker in de zomer! Heb je geen barbecue? Geen probleem! Ik geef ook altijd aan hoe je hetzelfde gerecht in de pan kan klaarmaken.

Door het pittige van de sambal, het smokey paprikapoeder en de smaakvolle parmezaan, is deze maïskolf een echte knaller!

Wij zijn geen grote vleeseters, bij ons bestaat het barbecue-menu dus uit veel groente! Deze smokey maïskolven maakte ik in Zweden, waar we aan een prachtig meer stonden geparkeerd. Door het pittige van de sambal, het smokey paprikapoeder en de smaakvolle parmezaan, is deze maïskolf een echte knaller!

P.s. geen barbecue? Volg dan dezelfde bereidingsstappen en verwarm de maïskolf in aluminium in een diepe koekenpan met een deksel erop, blijf regelmatig omkeren en verwarm 15 tot 20 minuten.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 1 maïskolf:

  • 1 voorgekookte maïskolf
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Parmezaan naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • Aluminiumfolie

Bereiding:

  • Meng de olijfolie in een bakje met de sambal.
  • Bestrijk de maïskolf rondom met de olijfolie met sambal, strooi er het gerookte paprikapoeder over en eindig met vers geschaafde parmezaan.
  • Leg de maïskolf in aluminiumfolie en bouw deze dicht.
  • Verwarm de maïskolf op de barbecue voor 15 tot 20 minuten, keer regelmatig.
  • Haal de maïskolf van het vuur en strooi er peper, zout en nog een beetje paprikapoeder en parmezaan over.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief