Aubergine is voor mij een echte go-to groente voor op de barbecue! Aubergine heeft een stevige structuur, en is heel goed te combineren en op smaak te brengen met verschillende ingrediënten. De aubergine kan je dus als echte centerpiece presenteren op een gezellige barbecue-avond!
Dat is met dit aubergine-recept ook zeker het geval. Door de aubergine te poffen krijg je een zachte en malse structuur. De knapperige pistachenootjes en frisse granaatappelpitjes zijn hierbij een goede tegenhanger. Je maakt het af met een sausje van yoghurt en harissapoeder.
Het poffen van de aubergine heeft even tijd nodig. Begin daarom aan het begin van je barbecue-sessie met het poffen van de aubergine, en maak ondertussen andere lekkere dingen ernaast klaar. Dat is immers waar barbecueën om draait: lang tafelen met telkens wat lekkers te eten!
Aubergine heeft een stevige structuur, en is heel goed te combineren en op smaak te brengen met verschillende ingrediënten. De aubergine kan je dus als echte centerpiece presenteren op een gezellige barbecue-avond!
Bereidingstijd: 60 minuten
Ingrediënten voor 2 gepofte aubergines:
- 2 aubergines
- 2 handjes pistachenootjes
- 80 gram granaatappelpitjes
- 4 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel harissapoeder
- Olijfolie, peper en zout
- Aluminiumfolie
Bereiding:
- Rooster de pistache met een beetje olijfolie en wat zout in 3 minuten rondom lichtbruin. Als je een glad plaatje hebt op je barbecue, dan kan je dit hierop doen. Heb je dit niet? Rooster de pistache dan even van te voren in je keuken of sla het roosteren over.
- Prik met een vork gaatjes in de aubergine. Besprenkel met wat olijfolie en peper en zout.
- Wikkel de aubergine losjes om met aluminiumfolie.
- Leg de aubergine op de barbecue en pof in 45 tot 60 minuten. Check tussendoor even of hij gaar is.
- Meng voor het sausje 4 eetlepels yoghurt met 1 eetlepel harissapoeder.
- Snijd de aubergines open en besprenkel de harissayoghurt erover. Maak het af met geroosterde pistache en granaatappelpitjes.