Je hebt maar een handje vol ingrediënten nodig voor dit recept, maar het zijn wel hele smaakvolle! Binnen 15 minuten staat deze Shakshuka bij jou op de campertafel.
Shakshuka is een perfect recept om te bereiden in je kleine camperkeuken. Dit lekkere eiergerecht maak je in één pan en kan je op tafel zetten voor ontbijt, lunch of diner. Je kan er dus alle kanten mee op! Dit keer heb ik gekozen voor een Shakshuka met Zweedse ingrediënten.
Je hebt maar een handje vol ingrediënten nodig voor dit recept, maar het zijn wel hele smaakvolle! De gerookte zalm combineer je met kruidige verse dille en frisse cherrytomaatjes, de verse citroenrasp maakt het gerecht af. Binnen 15 minuten staat deze Shakshuka bij jou op de campertafel.
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 eieren
- 100 gram gerookte zalm
- 50 gram babyspinazie
- 10 gram verse dille
- 100 gram cherrytomaatjes
- 1 citroen
- Klein scheutje verse room
- 2 eetlepels pompoenpitten
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Snijd de gerookte zalm in kleinere stukjes en hak de verse dille fijn. Snijd de cherrytomaatjes in vieren.
- Bak de bladspinazie in een scheutje olijfolie 2 a 3 minuten. Voeg de zalm, de cherrytomaatjes en een scheutje room toe en bak even mee.
- Maak 4 kuiltjes en breek hier voorzichtig de eitjes in. Laat de Shakshuka met de deksel op de pan nog zo’n 5 minuten doorpruttelen, tot het eiwit helemaal gestold is, en het eigeel nog een beetje zacht.
- Maak het gerecht af met verse dille, pompoenpitten en peper en zout. Rasp tot slot nog wat verse citroenschil over het gerecht.