Deze salade was een hit! Door de zoete verse vijgen te combineren met de romige ricotta en de smaakvolle zoute parmaham, krijg je een echte smaakexplosie. De geroosterde hazelnoten maken het af.
P.s. als je mooie verse vijgen ziet liggen, koop ze dan ALTIJD! Je maakt jezelf hier zo blij mee. Zo zit het in elk geval bij mij. Verse vijgen over? Ze zijn ook heerlijk bij een stukje blauwe kaas!
Door de zoete verse vijgen te combineren met de romige ricotta en de smaakvolle zoute parmaham, krijg je een echte smaakexplosie.
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- Gemengde sla
- 2 verse vijgen
- 80 gram parmaham
- 150 gram ricotta
- 2 eetlepels balsamico siroop
- 2 handjes hazelnoten
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een koekenpan met een klein beetje olijfolie en zout tot ze lichtbruin zijn. Laat afkoelen.
- Snijd de vijgen in partjes.
- Verdeel de gemengde sla over twee borden, verdeel de vijgen en plukjes parmaham over de sla. Lepel daarna kleine beetjes ricotta over de sla. Besprenkel de salade met olijfolie en schenk daarna de balsamico siroop erover. Maak het af met de geroosterde hazelnoten en wat peper en zout naar smaak.