Salade met vijgen, ricotta, parmaham en geroosterde hazelnoot 

Salade met vijgen, ricotta, parmaham en geroosterde hazelnoot

Deze salade was een hit! Door de zoete verse vijgen te combineren met de romige ricotta en de smaakvolle zoute parmaham, krijg je een echte smaakexplosie. De geroosterde hazelnoten maken het af. 

P.s. als je mooie verse vijgen ziet liggen, koop ze dan ALTIJD! Je maakt jezelf hier zo blij mee. Zo zit het in elk geval bij mij. Verse vijgen over? Ze zijn ook heerlijk bij een stukje blauwe kaas! 

Door de zoete verse vijgen te combineren met de romige ricotta en de smaakvolle zoute parmaham, krijg je een echte smaakexplosie.

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Gemengde sla
  • 2 verse vijgen
  • 80 gram parmaham
  • 150 gram ricotta
  • 2 eetlepels balsamico siroop
  • 2 handjes hazelnoten
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een koekenpan met een klein beetje olijfolie en zout tot ze lichtbruin zijn. Laat afkoelen.
  • Snijd de vijgen in partjes.
  • Verdeel de gemengde sla over twee borden, verdeel de vijgen en plukjes parmaham over de sla. Lepel daarna kleine beetjes ricotta over de sla. Besprenkel de salade met olijfolie en schenk daarna de balsamico siroop erover. Maak het af met de geroosterde hazelnoten en wat peper en zout naar smaak. 
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief