Een gezonde salade met weinig ingrediënten, maar extra veel smaak! Het recept is ook nog eens supermakkelijk om te maken en dus ideaal voor in de kleine (camper)keuken.
De spruitjes zijn licht gekarameliseerd, en matchen daarom super bij de frisse granaatappelpitjes, de romige geitenkaas en de zoute spekjes.
Spruitjes zitten vol met vitaminen en mineralen, en zijn dus hartstikke gezond. Thuis maakte spruitjes altijd in de oven klaar, met extra veel knoflook, ui en olijfolie. Maar ook in een pan kan je spruitjes omtoveren tot kleine smaakbommetjes. Ik ben er gek op!
De spruitjes zijn licht gekarameliseerd, en matchen daarom super bij de frisse granaatappelpitjes, de romige geitenkaas en de zoute spekjes. Smaakexplosie gegarandeerd!
Liever geen vlees? Ook zonder de spekjes is dit gerecht heerlijk!
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- Gemixte sla
- 500 gram spruitjes
- 100 gram spekjes
- 125 gram geitenkaas
- Beetje suiker
- 2 eetlepels granaatappelpitjes
- 2 handjes pecannoten
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Boter om in te bakken
Bereiding:
- Maak de spruitjes schoon: snijd het puntje eraf en snijd het spruitje aan het afgesneden topje twee keer in (als een kruisje, zo worden de spruitjes beter gaar). Zet een pan met water op en kook de spruitjes in 5 tot 10 minuten beetgaar.
- Verhit in een hete pan een beetje boter, voeg dan de pecannoten toe en een beetje zout. Bak ze in ongeveer 3 tot 5 minuten, tot ze licht gekleurd zijn. Laat ze daarna afkoelen op een stukje keukenpapier.
- Bak daarna in een hete pan zonder boter of olie de spekjes krokant en laat afkoelen op een stukje keukenpapier.
- Verwarm in een pan een klontje boter en bak de beetgare spruitjes in 5 minuten. Voeg in de laatste minuut wat zout en een beetje suiker toe. Zet het vuur dan wat hoger om nog even goed te verhitten. Als de spruitjes lichtbruin zijn dan zijn ze klaar.
- Verspreid de gemixte sla over het bord met de spruitjes, spekjes, verkruimelde geitenkaas, granaatappelpitjes en geroosterde pecannoten. Schenk tot slot wat lekkere olijfolie over de salade.