Oké, ik moet wat opbiechten. Alhoewel hieronder netjes de hoeveelheid rijst staat aangegeven, ben ik vaak te eigenwijs/lui/koppig om rijst en pasta af te wegen. De conclusie is dat ik daarom soms (lees: vaak) net een te grote hoeveelheid pasta of rijst kook. Zonde is dit gelukkig niet. Ik bedenk namelijk altijd wel een gerecht voor de volgende dag met deze left-overs.
Dit gerecht is een dikke tip als je een keer te veel rijst hebt gekookt.
Deze rijstsalade is daar ook een resultaat van. Ik had weer eens nét te veel rijst gekookt en gooide hier de volgende dag allerlei lekkere dingen die ik nog in mijn camperkeuken had staan doorheen. Het was heerlijk! Een dikke tip als je een keer te veel rijst hebt gekookt, maar je kan de rijst natuurlijk ook gewoon afwegen zoals ik hieronder in het recept heb aangegeven.
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram rijst
- 1 rode paprika
- 250 gram cherrytomaten
- 150 tonijn uit blik
- 100 gram zwarte olijven
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 2 handjes pompoenpitten
- 2 handjes zonnebloempitten
- 15 gram peterselie
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Kook de rijst naar aanleiding van de verpakking. Giet de rijst af en laat afkoelen.
- Snijd de paprika in kleine stukjes en de cherrytomaatjes in vieren.
- Snijd de zongedroogde tomaat in dunne reepjes en de olijven doormidden.
- Rooster in een droge pan de zonnebloempitten en pompoenpitten tot ze licht gebruind zijn. Zet apart.
- Snijd de peterselie grof.
- Meng de rijst met de tonijn, paprika, cherrytomaatjes, zongedroogde tomaatjes en olijven. Schenk een flinke scheut lekkere olijfolie erbij en voeg peper en zout naar smaak toe. Maak het af met de verse peterselie en de geroosterde pitten.