Tempeh, ik ben er gek op! Tempeh is gemaakt van gefermenteerde sojabonen en heeft een beetje nootachtige smaak. Ook doet de smaak van tempeh me een beetje aan paddenstoelen denken.
In dit gerecht combineer ik deze lekkere smaken van de gemarineerde tempeh in pindasaus met broccoli en rijstnoodles. Het eindresultaat? Een lekker voedzaam en supersmaakvol gerecht!
Door het nootachtige karakter, is tempeh heerlijk in combinatie met een zelfgemaakte pindasaus. Deze pindasaus maak je in een handomdraai: met pindakaas, sojasaus en sambal. Heerlijk! En ideaal om te maken in een kleine (camper)keuken.
In dit gerecht combineer ik deze lekkere smaken van de gemarineerde tempeh in pindasaus met broccoli en rijstnoodles. Het eindresultaat? Een lekker voedzaam en supersmaakvol gerecht!
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram rijstnoodles
- 200 gram tempeh
- 1 broccoli
- 1 rode ui
- 1 knoflookteen
- 1 lente-ui
- 2 eetlepels pindakaas
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels sambal
- 2 handjes pinda’s
- 2 handjes sesamzaad
- Zonnebloemolie
Bereiding:
- Snijd de broccoli in kleine roosjes, snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
- Kook de rijstnoodles naar aanleiding van de instructies op de verpakking.
- Meng voor de saus 2 eetlepels pindakaas, 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sambal en 3 eetlepels water. Zet apart.
- Snijd de tempeh in kleine blokjes. Marineer de blokjes tempeh in 2 eetlepels sojasaus, 1 lepel zonnebloemolie en een theelepel sambal.
- Bak de blokjes tempeh in een grote pan tot ze lichtbruin zijn. Haal uit de pan.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in de pan en bak hierin de rode ui, knoflook en broccoli zo’n 10 minuten. Tot de broccoli gaar is.
- Voeg de tempeh blokjes, de gekookte rijstnoodles en de saus toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm nog zo’n 3 minuten.
- Schep de rijstnoodles met tempeh en broccoli op de borden. Maak het af met pinda’s, lente-ui ringetjes en sesamzaadjes.