Deze herfstige quinoa-salade is heel makkelijk om te maken, supergezond én heel lekker. Het gerecht zit vol groente en de pistachenootjes, feta en honing mosterddressing zijn echte smaakmakers!
Deze herfstige quinoa-salade is heel makkelijk om te maken, supergezond én heel lekker.
Wij brengen deze herfst door in Noorwegen. Dat betekent veel hikes door weer en wind in indrukwekkende landschappen. Deze quinoa-salade is ideaal om van tevoren te maken, zodat je na je wandeling direct aan kan vallen! Geen tijd gehad om hem van tevoren te maken? Geen probleem! Dit gerecht staat namelijk in 15 minuten op tafel!
Tip: maak wat extra, dan heb je direct een heerlijke lunch voor de dag erna.
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram quinoa
- 1 zoete aardappel
- 200 gram kikkererwten
- 100 gram babyspinazie
- 120 gram cherrytomaatjes
- 100 gram feta
- 2 handjes pistachenootjes
- 4 eetlepels olijfolie (en wat extra om in te bakken)
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel honing
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Kook de quinoa naar aanleiding van de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden.
- Snijd de zoete aardappel in kleine stukjes.
- Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de zoete aardappel in ongeveer 10 minuten rondom gaar en lichtbruin. Blijf tussendoor regelmatig omscheppen.
- Voeg daarna de uitgelekte kikkererwten aan de zoete aardappel toe, en bak deze nog 3 minuten mee. Haal daarna de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Meng de quinoa met de gebakken zoete aardappel, de kikkererwten, de cherrytomaatjes en peper en zout naar smaak. Voeg de babyspinazie toe en verkruimel de feta door het geheel.
- Klop voor de dressing 4 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 eetlepel mosterd en 1 eetlepel honing. Meng de dressing met de quinoa-salade.
- Schep de salade op de borden en maak het af met pistachenootjes.