Quasadillas met pulled chicken, spinazie en tomatensalade

Quesadillas met pulled chicken, spinazie en tomatensalade

Quasadillas: zodra de zon weer wat vaker om de hoek komt kijken, heb ik zin in dit zonnige gerecht. Quesadillas zijn ideaal om te maken met allerlei lekkere restjes. Dus heb je nog wat groente, kaas en wraps liggen? Maak hier dan heerlijke Mexicaanse tosti’s van!


In dit recept vind je ingrediënten die ik standaard in de camper heb liggen: bonen en maïs uit blik, wraps, srirachasaus. Wat mij betreft ideaal om snel wat lekkers op de campertafel te zetten. Zo hoef je alleen maar een paar verse ingrediënten erbij te scoren!

Voor dit recept heb ik wel speciaal boodschappen gedaan, en dat was het helemaal waard! De vulling van pulled chicken is heerlijk in combinatie me de pittige srirachasaus, de kaas en de romige avocado. Bij deze quasadillas serveer je een lekker frisse tomatensalade, ideaal voor zomers weer!

In dit recept vind je ingrediënten die ik standaard in de camper heb liggen: bonen en maïs uit blik, wraps, srirachasaus. Wat mij betreft ideaal om snel wat lekkers op de campertafel te zetten. Zo hoef je alleen maar een paar verse ingrediënten erbij te scoren!

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor 12 punten (3 a 4 personen)

  • 4 volkoren wraps
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 kipfilets
  • 1 avocado
  • 100 gram babyspinazie
  • 1 rode ui
  • 6 trostomaten
  • 100 gram maïs
  • 100 gram zwarte bonen
  • 200 gram creme fraïche
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels srirachasaus
  • 1 blokje kippenbouillon
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Kook de kipfilets in een pan met water en een blokje kippenbouillon in 12 tot 15 minuten gaar.
  • Snijd de tomaten in partjes en de rode ui in dunne ringen. Meng in een schaal met een scheutje olijfolie en wat peper en zout. Zet apart.
  • Verwijder de schil en de pit van de avocado. Prak de avocado tot een gladde massa, mix met het sap van een halve limoen en wat peper en zout. Zet apart.
  • Pluk de kip met een vork of met je handen tot dunne reepjes. Doe in een kom en meng met 2 eetlepels creme fraîche en 2 eetlepels srirachasaus.
  • Leg een wrap in een droge koekenpan, vervolg met een laagje geraspte kaas, de helft van de babyspinazie, de helft van de pulled chicken, de helft van de maïs, de helft van de zwarte bonen, nog een laagje geraspte kaas en tot slot de tweede wrap. Druk een beetje aan en doe de deksel op de pan.
  • Verwarm de eerste zijde ongeveer 3 minuten tot hij krokant en lichtbruin is. Keer dan voorzichtig de quesadillas om naar de andere zijde en verwarm weer ongeveer 3 minuten.
  • Snijd de quesadillas in 6 punten en serveer met de tomatensalade, avocadomousse en crème fraîche.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief