Tortilla pizza met zalm en citroenrasp

Pizza’s uit de pan met zalm, crème fraîche en citroenrasp

Heb je zin in pizza maar geen oven tot je beschikking? Koken in een kleine (camper)keuken betekent soms ook dat je niet al je gebruikelijke recepten kan maken, omdat je simpelweg niet alle faciliteiten van een gewone keuken hebt. Maar: no stress, want eigenlijk is dit juist superleuk! Dit zorgt er namelijk voor dat je creatief moet denken.

Je kan met tortilla-wraps heerlijke knapperige pizza’s maken. Ik had gedacht dat ze nog een beetje slap zouden zijn, maar ze waren super crispy!

Zo bedacht ik een alternatief om zonder oven toch een lekkere pizza op tafel te zetten. Je kan namelijk met tortilla-wraps heerlijke knapperige pizza’s maken. Ik had gedacht dat ze nog een beetje slap zouden zijn, maar ze waren super crispy! Met deze combinatie van ingrediënten op onze mini-tortilla’s hebben we gesmuld in de zon. Het grote voordeel is dat deze look-a-like pizza’s zo op tafel staan! 

P.s. geen mini-tortilla’s kunnen scoren? Je kan dit recept natuurlijk ook maken op grote tortilla’s! 

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 6 kleine tortilla-pizza’s:

  • 6 mini tortilla wraps
  • 200 gram crème fraiche
  • 150 gram gerookte zalm
  • 25 gram bieslook
  • 150 gram cherry tomaatjes
  • 2 eetlepels pistachenootjes 
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Rooster de pistachenootjes in een koekenpan met een klein scheutje olie en wat zout. Zet apart.
  • Snijd de bieslook fijn, snijd de ui in dunne halve ringetjes, snijd de cherrytomaatjes in kwarten en de snijd tot slot de zalm grof.
  • Bekleed de mini tortilla’s met een laag crème fraîche. Verdeel hierop plukjes zalmfilet en de cherrytomaatjes, rode ui, kappertjes, bieslook, pistachenootjes en wat peper en zout. Besprenkel een klein beetje olijfolie over de tortilla’s. 
  • Verhit in een koekenpan een klein scheutje olijfolie. Leg de tortilla-pizza’s in de pan en verhit deze met de deksel op de pan ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Haal de deksel de laatste minuut van de pan af en zet het vuur wat hoger, zodat hij lekker knapperig kan worden. 
  • Schep de mini-pizza’s op de borden en rasp er nog wat verse citroenschil overheen.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief