De regen komt deze ochtend bij ons met bakken uit de hemel. We worden wakker in het mooie maar winderige Lødingen, in Noord-Noorwegen. Extra fijn om op zo’n regenachtige dag al een ontbijtje klaar te hebben staan in de (camper)koelkast. Om snel weer even terug te duiken in bed, met koffie en een bakje heerlijke overnight oats!
Extra lekker om de overnight oats af te toppen met verschillende noten, bessen, rozijnen en geraspte kokos.
Deze overnight oats heb ik gemaakt met volkoren havermout, om lekker lang verzadigd te zijn. Ik mixte de havermout met pindakaas en amandelmelk voor een extra nootachtige smaak. Extra lekker om de overnight oats af te toppen met verschillende noten, bessen, rozijnen en geraspte kokos.
Liever vegan? Vervang de yoghurt dan voor een plantaardige yoghurt!
Bereidingstijd: 5 minuten (en 1 nacht in de koelkast)
Ingrediënten voor 1 portie overnight oats:
- 5 eetlepels volkoren havermout
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel pindakaas
- 125 ml amandelmelk
- 1 eetlepel ahornsiroop of honing
- Blauwe bessen
- Fijngehakte amandelen en walnoten
- Kokosrasp
- Rozijnen
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten voor de overnight oats met elkaar, bedek het bakje en zet een nacht in de koelkast.
- Voeg de volgende ochtend de toppings toe, en je ontbijt is klaar!