Panzanella salade met burrata en olijven

Panzanella salade met burrata en olijven


Zeg je zomer, dan zeg je Panzanella! Deze van oorsprong Italiaanse broodsalade zit namelijk vol met zomerse ingrediënten en staat binnen 10 minuten op tafel. Meer heb je niet nodig in de zomer! 

Van origine bestaat een Panzanella salade uit tomaten, oud brood, ui, knoflook en veel olijfolie en rode wijnazijn. Ik voeg hieraan nog olijven en romige burrata toe. Smaakexplosie gegarandeerd! 

Omdat je de Panzanella maakt met oud brood, is dit ontstaan als armeluiseten. De andere ingrediënten uit de salade heb je vaak al in huis of kan je gemakkelijk scoren tijdens je campertrip! 

Zeg je zomer, dan zeg je Panzanella! Deze van oorsprong Italiaanse broodsalade zit namelijk vol met zomerse ingrediënten en staat binnen 10 minuten op tafel.

De ingrediënten voor dit gerecht zijn voor een hoofdgerecht voor 2 personen, maar je kan deze salade met aangepaste hoeveelheden ook heel goed als voorgerecht of bijgerecht serveren. 

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 350 gram trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 oude ciabatta
  • 100 gram Kalamata olijven
  • 350 gram burrata
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Snijd de tomaten in partjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de knoflook fijn.
  • Scheur de ciabatta in kleine stukjes en snijd de olijven doormidden.
  • Mix in een grote kom de tomaten, olijven, ui knoflook en het brood met olijfolie en rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Schep tot slot stukjes burrata door de salade.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief