Zeg je zomer, dan zeg je Panzanella! Deze van oorsprong Italiaanse broodsalade zit namelijk vol met zomerse ingrediënten en staat binnen 10 minuten op tafel. Meer heb je niet nodig in de zomer!
Van origine bestaat een Panzanella salade uit tomaten, oud brood, ui, knoflook en veel olijfolie en rode wijnazijn. Ik voeg hieraan nog olijven en romige burrata toe. Smaakexplosie gegarandeerd!
Omdat je de Panzanella maakt met oud brood, is dit ontstaan als armeluiseten. De andere ingrediënten uit de salade heb je vaak al in huis of kan je gemakkelijk scoren tijdens je campertrip!
Zeg je zomer, dan zeg je Panzanella! Deze van oorsprong Italiaanse broodsalade zit namelijk vol met zomerse ingrediënten en staat binnen 10 minuten op tafel.
De ingrediënten voor dit gerecht zijn voor een hoofdgerecht voor 2 personen, maar je kan deze salade met aangepaste hoeveelheden ook heel goed als voorgerecht of bijgerecht serveren.
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 350 gram trostomaten
- 1 rode ui
- 1 knoflookteen
- 1 oude ciabatta
- 100 gram Kalamata olijven
- 350 gram burrata
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Snijd de tomaten in partjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de knoflook fijn.
- Scheur de ciabatta in kleine stukjes en snijd de olijven doormidden.
- Mix in een grote kom de tomaten, olijven, ui knoflook en het brood met olijfolie en rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Schep tot slot stukjes burrata door de salade.