Een vegetarisch hoofdgerecht kan ook super feestelijk zijn. Met dit stoofje van paddenstoelen maak je de vleeseters jaloers! Door de paddenstoelen te stoven in speciaal-bier en mosterd, is het resultaat een super smaakvol gerecht.
Met dit stoofje van paddenstoelen maak je de vleeseters jaloers!
Zowel de pastinaakpuree als de paddenstoelenstoof kan je van te voren klaarmaken. Heb je hier geen tijd voor? Geen probleem! Het stoofje en de pastinaakpuree zijn namelijk zo gemaakt.
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 350 gram paddenstoelen
- 800 gram pastinaak
- 1 rode ui
- 2 knoflookteentjes
- 2 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels fijne mosterd
- 1 blokje groentebouillon
- 15 cl bier – trappist dubbel
- 2 handjes gemengde noten
- Tijm naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie om in te bakken
Bereiding:
- Schil de pastinaken en snijd ze in kleinere stukken. Kook ze in 15 minuten gaar.
- Snijd de rode ui in dunne ringen en de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen doormidden of in vieren.
- Rooster de gemengde noten in een klein scheutje olijfolie en wat zout lichtbruin. Laat afkoelen op een keukenpapiertje.
- Verhit in een pan een scheutje olijfolie bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee.
- Blus daarna af met 15 cl bier, verkruimel hierover het groente-bouillonblokje en roer 1 eetlepel mosterd, de blaadjes van 4 takjes tijm en peper en zout door het paddenstoelenmengsel. Laat 10 tot 15 minuten stoven, tot het bier grotendeels in de paddenstoelen is getrokken.
- Giet de pastinaak af en stamp met 2 eetlepels crème fraîche, 1 eetlepel mosterd, de blaadjes van 4 takjes tijm en peper en zout.
- Schep de pastinaakpuree op 2 borden, vervolg met de paddenstoelenstoof en maak het af met de geroosterde noten en nog wat verse tijm.