Door de aubergine te stoven in sesamolie, sojasaus en honing krijgt het gerecht lekker veel smaak.
Na de feestdagen en al het lekkere eten in de decembermaand, heb ik in januari vaak zin in lichtere gerechten met veel groente. Zo maakte ik dit vegetarische stoofje van aubergine met geroosterde sesam.
Door de aubergine te stoven in sesamolie, sojasaus en honing krijgt het gerecht lekker veel smaak. De knapperige lente-ui en geroosterde sesam maken met gerecht af.
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 aubergine
- 1 rode ui
- 2 knoflooktenen
- 2 lente-uien
- 200 gram rijst
- 2 eetlepels sesamolie (+ extra om in te bakken)
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels sesamzaadjes
Bereiding:
- Snijd de aubergine in de lengte in vieren. En daarna in dunne plakjes.
- Snijd de rode ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
- Meng 2 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels honing met elkaar en zet apart.
- Kook de rijst naar aanleiding van de instructies op de verpakking.
- Rooster de sesam in een droge pan rondom in 3 minuten. Laat afkoelen op een bordje.
- Verwarm een scheutje sesamolie in de pan en bak de rode ui en knoflook glazig. Voeg dan de aubergine mee en bak in 5 minuten rondom bruin.
- Voeg de saus van sesam, honing en soja toe en meng met de groente. Laat 10 minuten stoven en roer af en toe om.
- Schep de rijst en de auberginestoof op. Maak het af met geroosterde sesam en ringetjes lente-ui.