Zoals elke camperaar eet ik, zodra het weer een beetje meezit, het liefste buiten. Extra leuk om dan ook af en toe de barbecue aan te steken.
Door de Oosterse marinade van miso, sesam en sojasaus zit dit vegetarische barbecue-gerecht vol met smaak. Extra fijn: je hoeft weinig voor te bereiden, eigenlijk doet de barbecue al het werk. Dan kan jij weer lekker van de zon genieten!
Op de barbecue bereid ik vaak lekkere groentegerechten. Want je hoeft zeker geen vis of vlees te eten om te genieten van een lekker barbecue-gerecht. Dit recept van aubergine van de barbecue is hiervan het perfecte voorbeeld!
Door de Oosterse marinade van miso, sesam en sojasaus zit dit vegetarische barbecue-gerecht vol met smaak. De ringetjes lente-ui, rode peper en sesamzaadjes maken het af. Extra fijn: je hoeft weinig voor te bereiden, eigenlijk doet de barbecue al het werk. Dan kan jij weer lekker van de zon genieten!
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 aubergines
- 4 lente-uien
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 1 rode peper
- 1 limoen
- 2 eetlepels miso-pasta
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels rijstazijn
- 2 eetlepels ketjap
Bereiding:
- Snijd de aubergine doormidden. Snijd hem aan de binnenkant horizontaal en verticaal in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.
- Snijd de lente-ui en de rode peper in dunne ringetjes.
- Meng voor de marinade 2 eetlepels miso-pasta met 2 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels rijstazijn en 2 eetlepels ketjap.
- Steek de barbecue aan.
- Besmeer de open zijdes van de aubergine met de Oosterse miso-marinade, zorg dat het ook in de inkepingen komt en leg ze dan op een hete barbecue. Grill de aubergine in 15 tot 20 minuten tot de helften mooi gaar zijn. Blijf ondertussen af en toe keren en bestrijken met wat extra marinade.
- Serveer de aubergine met ringetjes lente-ui, rode peper, sesamzaadjes en maak het af met verse limoen.