Een omelet is voor mij dé go-to als het om lunch gaat. Een omelet is zo klaar, je kan het maken met allerlei verschillende restjes groente én het is superlekker. En o ja: het is gezond en vullend, dus ideaal als je wilt lunchen voor of na een lange hike.
Feta is een romige en kruidige kaas, courgette is knapperig en fris. Deze combinatie is heerlijk in een omelet. Het geroosterde amandelschaafsel en de verse bieslook maken het af!
De smaakcombinatie van courgette en feta vind ik heerlijk (de oplettende kijker heeft dit gouden duo vast al vaker in mijn recepten gespot). Feta is een romige en kruidige kaas, courgette is knapperig en fris. Deze combinatie is heerlijk in een omelet. Het geroosterde amandelschaafsel en de verse bieslook maken het af!
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 1 omelet:
- 1/4e courgette
- 30 gram feta
- 3 eieren
- Scheutje melk
- 1 handje amandelschaafsel
- Verse bieslook naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie om in te bakken
Bereiding:
- Rooster het amandelschaafsel in een droge pan in 2 a 3 minuten lichtbruin. Zet apart.
- Snijd de courgette in kleine stukjes.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de stukjes courgette rondom bruin in 5 minuten.
- Klop de eieren met het scheutje melk en wat peper en zout. Voeg het eimengsel bij de courgette en laat met een deksel op de pan in 5 minuten gaar worden. Voeg dan de feta toe over het ei en klap de omelet dubbel. Laat nog even doorgaren tot de feta licht is gesmolten.
- Schep de omelet op een bord en maak het af met fijngesneden bieslook en het geroosterde amandelschaafsel.