Na een lange hike over de ruige Schotse Highlands maakte ik dit gerecht. Als je uren hebt gelopen door de natuur, heb je geen zin om nog een lange tijd in de (camper)keuken te staan. Maar heb je wel juist veel zin in lekker eten!
Deze gnocchi is super smaakvol, makkelijk én je maakt het in één (grote) pan klaar (dus lekker weinig afwas).
Deze mediterraanse gnocchi is dan ideaal. Het is super smaakvol, makkelijk én je maakt het in één (grote) pan klaar (dus lekker weinig afwas). Ik heb dit gerecht tijdens de winter op tafel getoverd. Maar door de zongedroogde tomaten en olijven zou dit gerecht in de zomer ook niet misstaan. Een nieuwe favoriet die bij ons het hele jaar rond op tafel komt!
Tip: als je een grote pan hebt, is dit gerecht ook een aanrader als je voor een grotere groep gaat koken!
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 rode puntpaprika’s
- 2 blikjes tonijn
- 400 gram gnocchi
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels sambal manis
- 100 gram zongedroogde tomaatjes
- 100 gram cherrytomaatjes
- 50 gram zwarte olijven
- Twee handjes pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Olijfolie om in te bakken
Bereiding:
- Rooster de pijnboompitjes in een droge pan. Zet apart.
- Snipper de ui en snijd de knoflookteentjes fijn.
- Snijd de paprika in kleine stukjes en de tomaatjes, de zongedroogde tomaatjes en de olijven doormidden.
- Verhit een scheutje olijfolie in de pan, bak hierin de knoflook en rode ui.
- Voeg de gnocchi toe als de rode ui glazig is, bak 5 minuten mee terwijl je af en toe blijft omscheppen.
- Voeg de paprika, de gehalveerde tomaatjes, de zongedroogde tomaatjes, de olijven, de tonijn en de sambal toe.
- Blijf omscheppen terwijl je peper en zout toevoegt en verwarm nog 5 minuten.
- Schep de gnocchi op de borden en strooi de parmezaanse kaas en de pijnboompitten er overheen.