Met zonnig weer steken we graag de barbecue aan. De hotdog is natuurlijk een echte barbecue-klassieker. Deze hotdog met merguez worstjes en sambal-mayonaise is net even anders dan de klassieke hotdog, maar extra lekker én even snel gemaakt! Binnen 15 tot 20 minuten maak je iedereen blij met een heerlijk broodje, die je zo uit de hand kan eten.
Bij ons is deze hotdog met merguez worstjes en sambal-mayonaise een echte klassieker geworden. Dit gerecht is ook ideaal voor als je een keer tijdens de lunch de barbecue wilt aansteken!
Je combineert de merguez worstjes in dit recept met een frisse koolsalade, gegrilde paprika en sambal-mayonaise. De gebakken uitjes zorgen voor een crunch en maken het gerecht af!
Bij ons is deze hotdog een echte klassieker geworden. Dit gerecht is ook ideaal voor als je een keer tijdens de lunch de barbecue wilt aansteken!
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 4 hotdogs:
- 4 lekkere broodjes
- 4 merguez worstjes
- 2 puntpaprika’s
- 5 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel sambal
- 1 halve witte kool
- Krokante uitjes
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Snijd de witte kool in dunne reepjes en zet apart.
- Meng de mayonaise met de sambal in een kom. Voeg 3 eetlepels van de sambal-mayonaise, een scheutje olijfolie en peper en zout aan de witte kool toe en meng alles goed.
- Snijd de puntpaprika in dunne repen.
- Steek de barbecue aan.
- Rooster op de barbecue de broodjes, puntpaprika en merguez worstjes tot ze lichtbruin zijn.
- Vul de broodjes met de witte kool salade, de repen puntpaprika en het merguez worstje. Maak het af met geroosterde uitjes en wat extra sambal-mayonaise.