Heb jij geen oven in je kleine (camper)keuken, maar start je je dag wel het liefste met zelfgemaakte granola? Probeer dan eens deze pangranola! Want granola kan je ook heel gemakkelijk uit een pan maken.
Ik deelde al een keer een recept voor pangranola op Camperkeuken. Omdat ik daar veel enthousiaste reacties op kreeg, bedacht ik deze versie met pecannoten en kokos. Echt een succes!
Met deze ingrediënten maak je een lekkere voorraad granola, zo ben je meteen voor je hele camperreis van een lekker ontbijtje voorzien. Scoor alleen nog lekkere yoghurt en blauwe bessen en je ontbijt is klaar!
Heb jij geen oven in je kleine (camper)keuken, maar start je je dag wel het liefste met zelfgemaakte granola? Probeer dan eens deze pangranola!
P.s. ik maak de granola met volkoren havermout, maar je kan natuurlijk ook gewone havermout gebruiken.
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor een flinke bak granola:
- 250 gram volkoren havermoutvlokken
- 150 gram pecannoten
- 150 gram walnoten
- 50 gram pompoenpitten
- 100 gram kokosrasp
- 150 gram rozijnen
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 3 eetlepels honing
Bereiding:
- Verhit in een koekenpan een scheutje zonnebloemolie en rooster de havermoutvlokken in 5 minuten, blijf goed roeren.
- Voeg na 5 minuten de pecannoten, walnoten en pompoenpitten toe. Bak even mee en voeg dan de rest van de zonnebloemolie en honing toe. Bak nog zo’n 10 minuten, terwijl je goed blijft roeren. Als de granola lekker ruikt en lichtbruin is gekleurd, dan is hij klaar.
- Laat de granola afkoelen en voeg dan de kokosrasp en de rozijnen toe en mix alles door elkaar. Bewaar in een luchtdichte bak of pot.
- Start je dag met granola, yoghurt en vers fruit!