Gnocchi in een salade? Ja echt, dit wil je! Zeker als ze knapperig gebakken zijn en op smaak gebracht met verse pesto.
Ik maakte dit recept toen we in het heuvelachtige Limburg vertoefden. Het was een warme augustusdag waardoor Zuid-Limburg verdacht veel weg had van Zuid-Frankrijk. Op zo’n warme dag ga je het liefste voor een fris gerecht waarbij je niet lang in de keuken staat. Deze gnocchi is daarvan het perfecte voorbeeld!
De gnocchi zijn lekker crunchy omdat je ze even hebt gebakken in olijfolie. Daarna breng je ze op smaak door verse pesto mee te bakken met de gnocchi. Je serveert de gebakken gnocchi met frisse rucola, tonijn uit blik, kappertjes, trostomaten, zongedroogde tomaten en geroosterde pijnboompitten. Makkelijk maar vol smaak!
Op een warme dag ga je het liefste voor een fris gerecht waarbij je niet lang in de keuken staat. Deze gnocchi is daarvan het perfecte voorbeeld!
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 70 gram rucola
- 300 gram verse gnocchi
- 3 eetlepels pesto
- 1 blikje tonijn in olie
- 4 trostomaten
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 100 gram kalamata olijven
- 30 gram kappertjes
- 2 handjes pijnboompitten
- Olijfolie
Bereiding:
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan in 3 tot 5 minuten goudbruin.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de gnocchi in 5 minuten goudbruin en krokant. Voeg dan de pesto toe en bak nog een minuut mee.
- Snijd de tomaten in dunne partjes en snijd de zongedroogde tomaat in kleinere stukjes.
- Verdeel de sla over een grote schaal of over twee borden. Verdeel daarover de tomatenpartjes, stukjes zongedroogde tomaat, olijven, kappertjes en de tonijn. Besprenkel de salade met olijfolie.
- Verdeel daarna de pesto-gnocchi over het gerecht. Schep alles voorzichtig door elkaar. Maak het af met de geroosterde pijnboompitten.