Gemarineerde gambaspiesjes met sesamzaadjes, sesamsaus en lente-ui

Gamba-spiesjes met sesamsaus


Zodra de zomer begint, krijg ik barbecue-kriebels. Niks is fijner dan lekker lang buiten tafelen terwijl je af en toe iets lekkers op de barbecue legt.

Deze gamba-spiesjes zijn dan ideaal: ze zijn makkelijk te maken en je hebt weinig ingrediënten nodig. Je marineert de gamba’s in sesamolie en ketjap. Super simpel maar wel heel smaakvol!

Je bakt de gamba’s krokant op de barbecue en serveert ze met geroosterde sesamzaadjes. Maak het af met zelfgemaakte sesamsaus!

Zodra de zomer begint, krijg ik barbecue-kriebels. Niks is fijner dan lekker lang buiten tafelen terwijl je af en toe iets lekkers op de barbecue legt.

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 4 gamba-spiesjes:

  • 12 gamba’s
  • 1 lente-ui
  • 3 eetlepels mayonaise
  • Sesamolie
  • Ketjap
  • 2 handjes sesamzaadjes

Bereiding:

  • Marineer de gamba’s in 3 eetlepels sesamolie en 2 eetlepels ketjap.
  • Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
  • Rooster de sesamzaadjes (zonder olie) lichtbruin. Heb je een plat plaatje bij je barbecue? Dan kan je de sesam hierop roosteren. Heb je dit niet, dan kan je de sesamzaadjes van te voren even binnen in een pan roosteren of sla je deze stap over.
  • Meng voor de sesamsaus de mayonaise met 1 eetlepel sesamolie en 0,5 eetlepel ketjap.
  • Bak de gamba’s op de barbecue in 3 tot 5 minuten. Serveer met de sesamzaadjes, ringetjes lente-ui en de sesamsaus.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief