Gado gado met tempeh en zelfgemaakte pindasaus


Wie is er niet fan van Gado gado? Dit Indonesische gerecht is ook nog eens super camperproof! Extra lekker met zelfgemaakte pindasaus, die je in no-time op de campertafel zet. 

Gado gado betekent letterlijk ‘mix mix’. Het gerecht bestaat uit verschillende rauwe en gekookte groenten. Heerlijk in combinatie met zelfgemaakte pindasaus!

Ik vind het heerlijk om te koken met lokale ingrediënten en gerechten die passen bij het land waar we ons op dat moment bevinden. Maar soms is het ook heel lekker om even een totaal andere keuken op tafel te toveren. Even naar Indonesië met de camper is natuurlijk geen optie. Dus dan brengen we Indonesië gewoon in de camper!

Gado gado betekent letterlijk ‘mix mix’. Het gerecht bestaat uit verschillende rauwe en gekookte groenten. Ik vind de combinatie van frisse groenten als komkommer, taugé en sperziebonen heel lekker met de pindasaus. De eitjes maken het af! 

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 komkommer
  • 200 gram sperziebonen
  • 100 gram taugé
  • 180 gram tempeh
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels pindakaas
  • Ketjap
  • Sambal
  • Optioneel: gebakken uitjes en seroendeng

Bereiding:

  • Maak de sperziebonen schoon en snijd ze eventueel doormidden. 
  • Verwijder de schil van de komkommer en snijd de komkommer in kleine stukjes.
  • Snijd de tempeh in kleinere stukjes en marineer in 2 eetlepels ketjap, 2 eetlepels olie en 1 eetlepel sambal. 
  • Zet een pan met water op en kook hierin de sperziebonen in 12 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de eieren toe aan hetzelfde water en laat deze 6,5 tot 7 minuten meekoken. Giet af en zet apart.
  • Bak de tempeh in een koekenpan rondom bruin in 5 minuten. Haal uit de pan en zet apart. 
  • Meng in een pan 2 eetlepels pindakaas met 1 eetlepel ketjap, 1 theelepel sambal en 100 ml water. Maak de pindasaus in 3 tot 5 minuten warm op het vuur, blijf af en toe roeren.
  • Schep de groente, de eieren en de tempeh op twee borden. Serveer met de zelfgemaakte pindasaus, gebakken uitjes en seroendeng.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief