Camperproof pizza! Wie Camperkeuken al langer volgt, weet dat ik graag de uitdaging aan ga om ovengerechten camperproof te maken. Want door ovengerechten een kleine twist te geven kan je ze vaak ook op een (gas)pitje klaarmaken. Deze krokante flatbread pizza is daarvan het perfecte voorbeeld!
Zo heb je op Camperkeuken recepten voor pan-lasagne en pan-granola kunnen spotten! Ook deelde ik eerder al recepten van panpizza’s gemaakt op tortillawraps. Wraps zijn super geschikt om krokante dunne pizza’s van te maken. Een alternatief is om dit te doen op Libanees platbrood. En wat was ook dit lekker!
Platbrood is – it’s all in the name – niet gerezen brood. Het bestaat uit maar een paar ingrediënten: meel, water en wat zout. Platbrood komt in veel verschillende landen in de wereld op tafel, soms met kleine aanpassingen in de receptuur (flatbread gemaakt met yoghurt, melk of met allerlei lekkere kruiden). Voor dit recept maakte ik gebruik van Libanees platbrood. Maar je kan ook een ander soort flatbread scoren!
Door ovengerechten een kleine twist te geven kan je ze vaak ook op een (gas)pitje klaarmaken. Deze krokante flatbread pizza is daarvan het perfecte voorbeeld!
Ik gebruikte hiervoor volkoren flatbreads en belegde ze met walnotenpesto, geroosterde courgette, geitenkaas en geroosterde walnoten. Heb je geen staafmixer mee? Scoor dan ergens een lekkere pesto! Mooi excuus om dat leuke marktje of die fijne lokale traiteur op te sporen tijdens je campertrip!
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 volkoren flatbreads
- 1 courgette
- 1/2 rode ui
- 2 handjes walnoten
- 150 gram geitenkaas
- 150 gram spinazie
- Voor zelfgemaakte walnotenpesto: 50 gram walnoten, 50 gram parmezaan, 100 ml olijfolie, 1 knoflookteen, blaadjes van 1 plant verse basilicum. Hak alles fijn met een staafmixer.
Bereiding:
- Rooster de walnoten in een scheutje olijfolie en wat zout in 3 minuten bruin en krokant. Zet apart.
- Scoor een lekkere pesto of maak zelf walnotenpesto > zie ingrediënten bovenin. Maal de ingrediënten met een staafmixer fijn om de pesto te maken.
- Snijd de courgette in dunne plakjes en snijd de ui in dunne halve ringen.
- Verwarm een koekenpan en bak de courgette-plakjes in 3 tot 5 minuten aan beide zijdes bruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Bak de rode ui in een scheutje olijfolie in 3 minuten glazig. Haal uit de pan en zet apart.
- Rooster de flatbread 1 minuut per kant in wat olijfolie in de pan.
- Haal de flatbread eruit en bestrijk met de pesto, verdeel daarna de spinazie erover. Vervolg met de plakjes gebakken courgette en de rode ui en kruimel dan geitenkaas over de flatbread.
- Doe de flatbread terug in de pan en verwarm nog 3 minuten in de pan met de deksel erop.
- Haal de flatbread uit de pan en bestrooi met geroosterde walnoten.