Zin in een gezonde, super smaakvolle maaltijd? Deze courgettekoekjes met een frisse romige dillesaus en granaatappelpitjes zijn heerlijk.
Waar je ook bent en op welk moment. Deze courgettekoekjes wil je eten!
Ik maakte ze in de winter in Zuid-Duitsland (na een paar dagen genoten te hebben van de toch zware Duitse keuken, hadden we zin in een gezonde en lichte maaltijd), maar op een zomerse dag is dit gerecht ook heerlijk! Dus: waar je ook bent en op welk moment. Deze courgettekoekjes wil je eten!
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 courgette
- 1 ei
- 3 lente-uien
- 8 takjes dille
- 200 gram feta
- 1 groene of rode peper
- 4 eetlepels bloem
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 granaatappel
- Zonnebloemolie om in te bakken
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Rooster de geschaafde amandelen lichtbruin in een pan zonder boter of olie. Zet apart.
- Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes eruit. Zet apart.
- Ris de dille van de takjes en hak fijn.
- Bereiding saus: pak een klein kommetje en voeg hier 1 eetlepel fijngehakte dille aan toe en mix dit met de Griekse yoghurt en mayonaise voor de saus. Zet apart.
- Bereiding courgettekoekjes: rasp de courgette in dunne reepjes en laat uitlekken in een vergiet.
- Snijd de lente-ui en de groene of rode peper fijn en gooi in een grote kom.
- Verkruimel de feta en voeg deze aan de kom toe.
- Voeg de bloem, het paneermeel, het ei, de overgebleven gehakte dille en wat peper en zout toe.
- Voeg als laatste de uitgelekte courgette toe en mix alles in de kom.
- Verhit in een hete pan de zonnebloemolie, schep dan met een lepel het beslag in de pan, zo’n 2 a 3 eetlepels per courgettekoekje. Bak 3 tot 5 minuten per kant en draai daarna om, als ze licht gebruind zijn per kant dan zijn de klaar.
- Serveer de courgettekoekjes met frisse sla, de romige dillesaus, geschaafde amandelen en granaatappelpitjes.