Ik heb altijd een flinke voorraad blikjes mee in de camper. Dit is voor elke bestemming handig, maar vooral in duurdere landen (Noorwegen, Zweden etc.) is dit ideaal! Zo hoef je maar een paar ingrediënten vers erbij te kopen om een heerlijk gerecht op tafel te zetten.
Deze chili sin carne is daar een perfect voorbeeld voor. Ik maakte dit gerecht in Noorwegen, terwijl we aan het wildkamperen waren op een idyllische plek (dat kan bijna niet anders in dit geweldige land). Ik hoefde onderweg alleen even twee paprika’s en een rode peper te scoren. De rest had ik allemaal op voorraad in de camper. Ik maakte meteen een dubbele portie, zodat we twee dagen konden genieten van dit heerlijke gerecht.
Ik heb altijd een flinke voorraad blikjes mee in de camper. Dit is voor elke bestemming handig, maar vooral in duurdere landen (Noorwegen, Zweden etc.) is dit ideaal! Zo hoef je maar een paar ingrediënten vers erbij te kopen om een heerlijk gerecht op tafel te zetten.
De zongedroogde tomaat en het paprikapoeder geven een heerlijke twist, en de smaken trekken door het stoven lekker in het gerecht. Dit gerecht is lekker goedkoop, handig én superlekker!
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 rode paprika’s
- 2 rode uien
- 3 knoflooktenen
- 1 rode peper
- 300 gram kidneybonen uit blik
- 300 gram linzen uit blik
- 400 gram zwarte bonen uit blik
- 800 gram gepelde tomaten uit blik
- 140 gram tomatenpuree
- 100 gram zongedroogde tomaten + 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten
- 2 eetlepels ketjap
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- Olijfolie om in te bakken
- Optioneel: lekker met rijst, crème fraîche, geraspte cheddar en verse peterselie
Bereiding:
- Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de rode peper in kleine stukjes.
- Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak de ui en knoflook met 1 theelepel gerookt paprikapoeder in 3 minuten glazig.
- Voeg de gesneden paprika en rode peper toe.
- Doe al de bonen en linzen in een vergiet en spoel met water. Voeg de uitgelekte bonen en linzen aan de pan toe.
- Voeg de tomatenpuree, de tomaten uit blik, de zongedroogde tomaten en de zongedroogde tomatenolie en ketjap toe. Roer alles goed door elkaar. Laat 25 minuten pruttelen op een laag vuurtje met de deksel op de pan, roer af en toe door.
- Schep de chili sin carne op de borden en serveer optioneel met gekookte rijst, crème fraîche, geraspte cheddar en verse peterselie.