Makkelijke paella met chorizo en gamba's voor in de camper

Camperproof paella met chorizo en gamba’s

Paella is een gerecht wat mij echt een vakantie- en reisvibe geeft. Dit gerecht doet mij denken aan zonnige dagen in het zuiden van Europa, aan lekker laat gaan tafelen en etentjes urenlang uitrekken met een heerlijke fles wijn.

Nu de dagen langer worden en de lente al langzaam dichterbij komt, is dit dan ook een gerecht waar ik veel zin heb.

Paella is een gerecht wat mij echt een vakantie- en reisvibe geeft. Dit gerecht doet mij denken aan zonnige dagen in het zuiden van Europa, aan lekker laat gaan tafelen en etentjes urenlang uitrekken met een heerlijke fles wijn.

Al dit bovenstaande klinkt natuurlijk als een perfecte match met het camperleven. Maar er is 1 klein nadeel: Paella rijst gaar je langzaam door het te laten trekken in het vocht van het gerecht (vergelijkbaar met risotto). En daar heb je met het oog op het verbruik van je gas natuurlijk niet altijd zin in.

Daarom is dit gerecht camperproof. Je maakt de paella met gele rijst die je van te voren kookt. Daarna breng je deze op smaak om hem nog even kort te stoven in alle lekkere smaken van de andere ingrediënten. Het resultaat is een camperproof paella die super smaakvol is!

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram gele rijst
  • 2 paprika’s
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 grote rode ui
  • 200 gram doperwten
  • 200 gram chorizo
  • 200 gram gamba’s
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 10 gram platte peterselie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Kook de rijst naar aanleiding van de instructies op de verpakking.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de chorizo in halve plakjes en de paprika in kleine blokjes.
  • Bak de chorizo kort aan in een grote wokpan, zonder olie. Haal na ongeveer 3 minuten uit de pan. Bak dan de gamba’s kort in de overgebleven olie van de chorizo. Haal na een paar minuten uit de pan en zet met de chorizo apart.
  • Bak in dezelfde pan nu de ui en knoflook in 2 minuten. Voeg dan de gesneden paprika, de doperwten, een bouillonblokje kippenbouillon en een kopje water toe. Laat in een paar minuten inkoken.
  • Voeg dan 2 eetlepels paprikapoeder, de gekookte rijst en de chorizo en gamba’s toe.
  • Verwarm nog een paar minuten en schep dan op. Maak het af met verse peterselie.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief