Waan je even in Italië met dit broodje vol lekkere smaken! De combinatie van de ingrediënten van dit lunchgerecht is misschien wat onverwachts, maar geloof me: dit is zo lekker!
Taleggio is een roomschimmel kaasje uit het noorden van Italië. De kaas is licht zoetig en stinkie tegelijk! Ook is taleggio ideaal om te smelten, waardoor je hem goed in warme gerechten kan gebruiken. Ik maakte al eerder lekkere pasta’s met dit kaasje, maar nu verwerk ik de taleggio in dit lunchgerecht, waarbij de kaas ligt is gesmolten op een snee vers brood.
De roodschimmelkaas combineer je in dit gerecht met crunchy gebakken stukjes chorizo, gebakken gele paprika en friszoete vijgenchutney. De vijgenchutney kan je zelf maken of kopen bij een marktje of traiteur!
Taleggio is een roomschimmel kaasje uit het noorden van Italië. De kaas is licht zoetig en stinkie tegelijk! Ook is taleggio ideaal om te smelten, waardoor je hem goed in warme gerechten kan gebruiken.
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 broodjes:
- 2 dikke sneden brood
- 1 gele paprika
- 130 gram taleggio
- 100 gram chorizo
- 2 eetlepels vijgenchutney (zie bij bereiding de ingrediënten en omschrijving voor zelfgemaakte chutney)
- Olijfolie
Bereiding:
- Snijd de paprika in dunne reepjes.
- Snijd de chorizo in kleine stukjes.
- Snijd de taleggio in dunne plakjes.
- Verhit in een koekenpan een klein scheutje olie en bak de paprikareepjes in 5 minuten rondom. Haal uit de pan en zet apart.
- Bak dan in dezelfde pan de stukjes chorizo rondom bruin in 5 minuten. Haal de stukjes chorizo uit de pan.
- Rooster in de overgebleven olie van de chorizo de sneden brood in de pan op 1 zijde in 3 tot 5 minuten lichtbruin, keer om en leg de plakjes taleggio op de gebakken zijde en bak ondertussen de andere kant van de broodjes goudbruin. Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe aan de pan.
- Haal de broodjes met taleggio uit de pan en beleg ze met de stukjes chorizo en gele paprika. Maak het af met verse vijgenchutney.
- Zelfgemaakte vijgenchutney: pel en snipper 1 rode ui en bak deze 3 minuten in wat olie. Voeg 3 eetlepels basterdsuiker en 50 ml balsamicoazijn toe en laat dit zachtjes koken tot de suiker is opgelost. Voeg 400 gram gesneden verse vijgen en 3 eetlepels rozijnen toe en laat nog 5 tot 10 minuten pruttelen.