Bloemkoolsteak met yoghurt-kerriesaus en granaatappelpitjes

Bloemkoolsteak met yoghurt-kerriesaus en granaatappelpitjes

Een vegetarisch gerecht waarmee je de vlees-en viseters jaloers maakt! 

Ik vind bloemkool een hele fijne basis voor een vegetarisch gerecht. Deze oer-Hollandse groente is namelijk stevig én smaakvol waardoor het een perfect basisingrediënt voor je hoofdgerecht is. 

De bloemkoolsteak is heel makkelijk te maken in je eigen kleine camperkeuken. Een dikke tip voor iedereen die een feestelijk vegetarisch gerecht op tafel wil zetten! 

Door de bloemkool in dikke plakken te snijden en te grillen in een (grill)pan of barbecue, krijg je een zachte binnenkant met een knapperig korstje. Het kerriesausje draai je in minder dan een minuut met twee ingrediënten in elkaar. De frisse granaatappelpitjes, verse peterselie en het geroosterde amandelschaafsel maken het af! 

De bloemkoolsteak is heel makkelijk te maken in je eigen kleine camperkeuken. Ook een dikke tip voor iedereen die een feestelijk vegetarisch gerecht op tafel wil zetten! 

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 bloemkool
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 4 theelepels kerriepoeder 
  • 2 eetlepels granaatappelpitjes
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • Verse peterselie 
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Rooster het amandelschaafsel in 3 minuten goudbruin in een koekenpan.
  • Verwijder de bladeren en het onderste stukje van de steel van de bloemkool. Snijd 4 plakken van de bloemkool (ongeveer 1,5 cm dik)
  • Meng de Griekse yoghurt met 2 theelepels kerriepoeder tot een sausje en zet apart.
  • Meng 6 eetlepels olijfolie met 3 theelepels kerriepoeder. 
  • Bestrijk de bloemkool steaks met de olijfolie met kerrie en grill ze in een hete (grill)pan of op de barbecue in 7 tot 10 minuten per kant tot ze mooi bruin en gaar zijn.
  • Serveer de bloemkool steaks met het kerriesausje, granaatappelpitjes en amandelschaafsel. Maak het af met fijngesneden verse peterselie en peper en zout.

Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief