Bananenbrood met kokos van de COBB

Bananenbrood met kokos


In onze kleine camperkeuken hebben we geen oven. Iets wat ik dacht heel erg te gaan missen. Verbazingwekkend genoeg valt dit eigenlijk heel erg mee. Ik vind het zelfs leuk om mijn favoriete ovengerechten een twist te geven zodat je ze in een pan kan klaarmaken!

Bananenbrood is een ideaal tussendoortje voor tijdens je campertrip of tijdens een hike!

Zo toverde ik eerder al lasagne en granola uit een koekenpan. Allebei verrassend lekker! Eén van de dingen die mij (nog) niet is gelukt is, is het maken van bananenbrood uit de pan. Een ideale oplossing is dan de COBB barbecue, die je ook als oven kan gebruiken. 

Ik maakte dit keer een bananenbrood van speltbloem met kokosrasp. Lekker voedzaam en zonder toegevoegd suiker! Een ideaal tussendoortje voor tijdens je campertrip of tijdens een hike. Extra lekker: smeer wat pindakaas op je bananenbrood! 

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor 1 bananenbrood:

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 200 gram (spelt)bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • Snufje zout

Bereiding:

  • Prak de bananen met een vork fijn. Doe de geprakte banaan in een kom.
  • Breek 3 eieren in de kom en meng deze met de geprakte banaan. 
  • Schep telkens in delen de bloem door het mengsel heen. Voeg het bakpoeder en de kokosrasp en een beetje zout toe en meng alles goed. 
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier (scheur de randen eraf) of vet hem goed in en giet het mengsel hierin.
  • Steek de COBB aan (bij gasversie van de COBB zet je het gas op een middenlage stand) en plaats het bakrooster op de basisplaat. Zet het bananenbrood hierop en doe de deksel op de COBB. Bak in ongeveer 40 minuten gaar (blijf tussendoor checken of hij niet te hard gaat). Als je met een satéprikker erin prikt en hij blijft droog, dan is hij klaar! 
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief