Volgens John Mayer is een stapel banana pancakes het enige wat je nodig hebt voor een perfect weekend. En ik ben het volledig met hem eens! Banana pancakes zijn zo gemaakt, gezond en ideaal om te maken als je niet zoveel in huis hebt. Want een paar bananen, eieren en bloem heb je vaak wel in de (camper)kast staan.
Volgens John Mayer is een stapel banana pancakes het enige wat je nodig hebt voor een perfect weekend.
Dit recept voor banana pancakes is net een beetje anders. Ik ben gek op sesam en vind de combinatie sesam met banaan heel goed werken. Ik probeerde deze sesam banana pancakes en was meteen fan!
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 10 banana pancakes:
- 2 lekker rijpe bananen
- 3 eieren
- 3 eetlepels speltbloem
- 2 theelepels sesamolie
- Snufje zout
- Boter om in te bakken
- 6 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepel honing (en extra voor garnering)
- 2 theelepels sesamolie
- Sesamzaadjes
- Blauwe bessen
Bereiding:
- Rooster in de pan de sesamzaadjes, zet apart.
- Meng voor de saus 6 eetlepels Griekse yoghurt met 1 eetlepel honing en 2 theelepels sesamolie.
- Prak de bananen in een kom tot een fijne massa. Voeg hieraan de eieren, de speltbloem, de sesamolie en een snufje zout toe.
- Verwarm in een koekenpan een klontje boter. Schep per pannenkoekje ongeveer 2 a 3 eetlepels van het beslag in de pan. Verwarm dan 3 tot 5 minuten, tot de eerste kant lichtbruin en knapperig is, vervolg dan met de andere kant. Ik bakte de banana pancakes in een redelijk kleine pan, dus ik deed er telkens twee per keer. Verwarm bij een nieuwe ronde pancakes telkens weer een klontje boter in de pan.
- Serveer de banana pancakes met het sausje, de geroosterde sesamzaadjes, extra honing en blauwe bessen.