Door de friszoete mango is dit gerecht perfect voor warm weer! En een groot voordeel: het is zo klaar, zodat je snel weer van het zonnetje kan genieten.
Dit gerecht is een echte favo bij ons! Ik bedacht het jaren geleden en het bleek gelukkig ook een ideaal recept om in de kleine (camper)keuken te maken.
Door de friszoete mango is dit gerecht perfect voor warm weer! En een groot voordeel: het is zo klaar, zodat je snel weer van het zonnetje kan genieten.
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 mango
- 1 avocado
- 1 rode peper
- 50 gram taugé
- 100 gram sugarsnaps
- 1 lente-ui
- 2 stuks zalmfilet
- 2 eetlepels sesamzaad
- 2 eetlepels pinda’s
- Sesamolie
- Ketjap
- Rijstazijn
- Honing
- Koriander naar smaak
Bereiding:
- Kook de sugarsnaps in 3 tot 4 minuten beetgaar. Giet af en zet apart.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge pan tot ze licht gekleurd zijn, ze apart.
- Snijd de avocado en de mango in dunne reepjes, snijd de rode peper fijn en de lente-ui in dunne ringetjes.
- Mix de sugar snaps, mango, avocado, taugé, rode peper en lente-ui met elkaar en schep op de borden.
- Maak een dressing van 2 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel rijstazijn en een halve eetlepel honing. Schep de dressing over de Aziatische salade.
- Verwarm in een koekenpan een sausje van 2 eetlepels ketjap, 2 eetlepels rijstazijn en 2 eetlepels honing. Voeg de zalmfilets toe en bak op hoog vuur zo’n 3 minuten per kant.
- Leg de zalmfilet op de Aziatische salade en schep de resterende saus uit de pan hier overheen.
- Maak het af met de geroosterde sesamzaadjes, pinda’s en koriander.