Aardappelsalade deluxe! Associeer jij aardappelsalade met van die plastic bakken vol met aardappelschijfjes in veel mayonaise? Zonde! Want aardappelsalade kan echt super lekker zijn. Probeer een keer deze aardappelsalade met knapperige groene asperges, gerookte zalm, mosterd en kappertjes!
Als we een keer ‘s avonds aardappels eten, dan kook ik graag wat extra aardappels. Hier kan je de volgende dag dan perfect een aardappelsalade mee in elkaar draaien.
Aardappelsalade komt oorspronkelijk uit Duitsland. Geen grote verrassing want we komen dit bijgerecht nog veel tegen op de Duitse menukaarten. Intussen hebben ook vele andere landen de aardappelsalade omarmd, en geeft iedereen hier een eigen draai aan! Zo komt aardappelsalade in landen als Hongarije, Noorwegen en Zweden veel op tafel.
Aardappelsalade is een geliefd gerecht bij barbecues en picknicks. Als we een keer ‘s avonds aardappels eten, dan kook ik graag wat extra aardappels. Hier kan je de volgende dag dan perfect een aardappelsalade mee in elkaar draaien. Extra makkelijk, en dat is altijd fijn als camperaar!
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 500 gram aardappels/krieltjes in de schil
- 100 gram gerookte zalm
- 350 gram groene asperges
- 50 gram kappertjes
- 2 handjes pijnboompitten
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels mosterd
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 eetlepel honing
- 10 gram dille
- 10 gram bieslook
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Rooster de pijnboompitten in 3 tot 5 minuten goudbruin.
- Was de aardappels en snijd ze in kleinere stukken. Kook de aardappelen in 20 gaar.
- Snijd de asperges in kleinere stukken en bak in een scheutje olijfolie in 5 tot 7 minuten rondom gaar.
- Hak de dille en bieslook fijn.
- Maak een dressing van de mayonaise, mosterd, witte wijnazijn, honing en 1 eetlepel olijfolie.
- Voeg de groene asperges en de aardappels toe aan de dressing en meng.
- Snijd de gerookte zalm in kleinere stukjes. Voeg toe aan de salade.
- Voeg tot slot de kappertjes, dille en bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout.