Zelfgemaakte gnocchi van zoete aardappel met salie

Zelfgemaakte gnocchi van zoete aardappel met salie-botersaus


Om zelf gnocchi te maken heb je maar 3 ingrediënten nodig, super camperproof dus! Oké toegegeven: een kleine kliederboel kan het wel worden als je zelf gnocchi maakt. Maar nu de zomer is begonnen, kan je heerlijk buiten in de zon kliederen en heb je de troep daarom niet in je kleine (camper)keuken.

Ik maakte deze gnocchi van zoete aardappel, maar je kan hier natuurlijk ook gewone aardappel voor gebruiken. Ik serveerde de gnocchi met verse rucola, parmezaan, geroosterde pijnboompitten en salie-botersaus, want deze (super makkelijke) saus is en blijft zooo goddelijk.

Het is lekker om de zoete aardappel gnocchi na het koken nog even rondom te bakken in olijfolie, zo worden de kussentjes een beetje knapperig!

Om zelf gnocchi te maken heb je maar 3 ingrediënten nodig, super camperproof dus!

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gram zoete aardappels zonder schil
  • 1 ei
  • 200 gram bloem
  • 10 blaadjes salie
  • 50 gram boter
  • 2 handjes rucola
  • 2 handjes geroosterde pijnboompitten
  • Parmezaan naar smaak
  • Olijfolie, peper en zout

Bereiding:

  • Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken.
  • Kook de zoete aardappel in 15 minuten gaar.
  • Voeg 1 eidooier toe en peper en zout naar smaak toe en meng door elkaar.
  • Voeg in delen telkens een beetje bloem toe en kneed dit door de zoete aardappelpuree tot het een een mooie bal is die licht plakt.
  • Rol het deeg tot rollen (als dunne worsten) van 1 tot 2 cm dik. Snijd de rollen in stukjes van ongeveer 2 cm.
  • Maak met de platte kant een vork een afdruk in de kussentjes zodat er ribbeltjes ontstaan.
  • Kook de gnocchi in 5 minuten in water met wat zout. Als ze boven komen drijven in de pan, zijn ze klaar.
  • Bak de gnocchi in wat olijfolie in een koekenpan rondom bruin. Haal uit de pan.
  • Verwarm het klontje boter in de pan en laat smelten. Voeg hier de salieblaadjes aan toe en laat deze goed in de boter trekken. Voeg de gebakken gnocchi toe en mix met de salie-boter saus.
  • Serveer de gnocchi met wat rucola, geraspte parmezaan en geroosterde pijnboompitten.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief