Camperreis door Schotland

2 maanden reizen door schotland

Schotland was het startpunt van onze reis en daarmee het land waar wij het camperleven leerden kennen – en heel veel dingen voor de eerste keer (fout) deden. En wat was het een fijn land om met ons avontuur te starten! 

In 2021 brachten wij de laatste twee maanden van het jaar door in de lieflijke Lowlands en de ruige Highlands van het indrukwekkende Schotland. Inmiddels hebben we al veel landen in Europa kunnen afstrepen, maar Schotland staat voor ons nog steeds op de 1ste plaats!

Schotland was het startpunt van onze reis en daarmee het land waar wij het camperleven leerden kennen – en heel veel dingen voor de eerste keer (fout) deden. En wat was het een fijn land om met ons avontuur te starten! 

Een kleine ode dus aan deze magische plek in Europa. Waarom we zo fan zijn? Hier komt het:

  • Je mag (bijna) overal wildkamperen. We hebben daarom op de mooiste plekjes overnacht. Met uitzicht op indrukwekkende bergpieken, de ondergaande zon en Schotse Hooglanders die staan te grazen of aan de kust waarbij zeehondjes direct langs de camper zwommen.
  • De mensen zijn super aardig en toegankelijk. Iedereen was geïnteresseerd in ons avontuur en vroegen wat onze plannen waren. Ook reageerden de Schotten in het verkeer heel vriendelijk en geduldig op de slakkengang die wij reden met onze camper.
  • De natuur is bizar mooi. We waren vooral fan van de Highlands en brachten daar de meeste tijd door. We maakten de mooiste hikes in Glencoe, Skye, Lewis, Harris en ontelbaar veel meer mooie plekken! 
  • De dorpjes en steden zijn knus, met gezellige pubs en veel oude pandjes. Waardoor de straten veel sfeer ademen. Ook was ik groot fan van de kneuterige kerstwinkeltjes die volop te vinden zijn in Schotland! 
  • Last but not least: het eten! Ik had niet verwacht dat ik zo lekker zou eten in Schotland. Ik heb vooral genoten van heerlijke verse vis. De Schotse zalm is natuurlijk beroemd maar we scoorden ook heerlijke coquilles en veel gerookte vis bij kleine rokerijen. In Schotland zijn ze sowieso gek op het roken van producten, naast de bekende gerookte whisky scoorden we zo ook gerookte cheddar, zo lekker (ook in combinatie met die verse coquilles!) Kortom: volop ingrediënten die mij heel blij maken en waarmee ik graag aan de slag ging in mijn camperkeuken.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer blogs
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel artikel

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief